online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Gefermenteerde groenten

Gefermenteerde groenten

ingredi├źnten

bloemkool

1 rauwe biet

2 wortels

1 eetlepel mosterdzaad

2 teentjes knoflook

1 takje tijm

1 takje rozemarijn


benodigdheden

weckpot

schone jampot

  • 1 Bewaar de groene bladeren van de bloemkool en maak deze goed schoon. Maak pekelwater met 2% zout: los hiervoor al roerend 20 gram zout per liter water op.
  • 2 Doe eerst de bietjes in de pot, dan de wortels en dan de bloemkool. Voeg mosterdzaad, knoflook, tijm en rozemarijn toe.
  • 3 Giet vervolgens het pekelwater erover en leg een bloemkoolblad erop zodat alle groenten goed onder staan. Voeg eventueel wat extra water toe als de groenten nog niet helemaal onder staan.
  • 4 Sluit de weckpot goed en laat 15 dagen rusten op een warme, donkere plaats. Open dan de pot, hierbij ontstaan kleine belletjes. Lekker als borrelhapje, in salades of als tafelzuur.

bereidingstip

Door de rode bietjes kleurt het pekelwater na verloop van tijd roze. Ook kan er een witte waas ontstaan en zie je soms belletjes in de pot. Dit kan geen kwaad: het komt door de fermentatie die plaatsvindt.


voedingswaarde

energie 120 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 6 gram