online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht
Recepten Gefrituurd croissantdeeg met blauwe bessen

Gefrituurd croissantdeeg met blauwe bessen

ingrediënten

1 sinaasappel

100 gram suiker

200 gram blauwe bessen

250 gram mascarpone

2 eetlepels sinaasappelmarmelade

500 milliliter frituurolie

1 blikje croissantdeeg

poedersuiker

1 handje muntblaadje


benodigdheden

bakpapier

keukenpapier

  • 1 Schil de sinaasappel met een dunschiller en zorg dat er geen wit vlies aan zit.
  • 2 Leg de schil 2 minuten in kokend water.
  • 3 Giet af en herhaal dit proces.
  • 4 Dep de schil droog en snijd in lange, dunne reepjes.
  • 5 Pers de sinaasappel uit en zeef het sap.
  • 6 Meng dit sap met de suiker en breng aan de kook.
  • 7 Laat op een lage stand zachtjes inkoken tot er belletjes ontstaan.
  • 8 Leg de sinaasappelschilletjes in de siroop en laat op een lage stand nog 10 minuten pruttelen.
  • 9 Neem de schilletjes uit de siroop en leg ze op een stuk bakpapier.
  • 10 Schep de bessen door de siroop en laat afkoelen.
  • 11 Klop met een elektrische mixer de mascarpone los met de marmelade.
  • 12 Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • 13 Rol het deeg uit en snijd het in 8 gelijke schuine repen.
  • 14 Vouw de repen om bijvoorbeeld een vleesvork en laat ze in de olie glijden.
  • 15 Frituur de repen per 4 stuks in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 16 Leg steeds een deegspiraal op een bord.
  • 17 Vorm met 2 vochtige lepels een quenelle van de mascarpone en leg deze ernaast.
  • 18 Schep hier een lepel bessen met siroop bij en zet nog een deegspiraal ertegenaan.
  • 19 Bestrooi licht met poedersuiker en garneer met de sinaasappelschilletjes en munt.

wijnadvies

Drink bij dit recept Moscato d’Asti, een van de beroemdste dessertwijnen van Italië.


voedingswaarde

energie 700 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 11 gram