voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht
recepten Gefrituurd croissantdeeg met blauwe bessen

Gefrituurd croissantdeeg met blauwe bessen

ingrediënten

1 sinaasappel

100 gram suiker

200 gram blauwe bessen

250 gram mascarpone

2 eetlepels sinaasappelmarmelade

500 milliliter frituurolie

1 blikje croissantdeeg

poedersuiker

1 handje muntblaadje


benodigdheden

bakpapier

keukenpapier

  • 1 Schil de sinaasappel met een dunschiller en zorg dat er geen wit vlies aan zit.
  • 2 Leg de schil 2 minuten in kokend water.
  • 3 Giet af en herhaal dit proces.
  • 4 Dep de schil droog en snijd in lange, dunne reepjes.
  • 5 Pers de sinaasappel uit en zeef het sap.
  • 6 Meng dit sap met de suiker en breng aan de kook.
  • 7 Laat op een lage stand zachtjes inkoken tot er belletjes ontstaan.
  • 8 Leg de sinaasappelschilletjes in de siroop en laat op een lage stand nog 10 minuten pruttelen.
  • 9 Neem de schilletjes uit de siroop en leg ze op een stuk bakpapier.
  • 10 Schep de bessen door de siroop en laat afkoelen.
  • 11 Klop met een elektrische mixer de mascarpone los met de marmelade.
  • 12 Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • 13 Rol het deeg uit en snijd het in 8 gelijke schuine repen.
  • 14 Vouw de repen om bijvoorbeeld een vleesvork en laat ze in de olie glijden.
  • 15 Frituur de repen per 4 stuks in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 16 Leg steeds een deegspiraal op een bord.
  • 17 Vorm met 2 vochtige lepels een quenelle van de mascarpone en leg deze ernaast.
  • 18 Schep hier een lepel bessen met siroop bij en zet nog een deegspiraal ertegenaan.
  • 19 Bestrooi licht met poedersuiker en garneer met de sinaasappelschilletjes en munt.

wijnadvies

Drink bij dit recept Moscato d’Asti, een van de beroemdste dessertwijnen van Italië.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 11 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier