voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Gefrituurde asperges met mangosalsa

Gefrituurde asperges met mangosalsa

ingrediënten

frituurolie

500 gram witte of groene asperges

6 sneeën wit brood

4 eetlepels sesamzaad

3 eetlepels bloem

2 eieren

1 mango

3 lente-/bosuitjes

1 rode peper

2 citroenen

1 eetlepel honing


  • 1 Verhit de frituurolie tot maximaal 180°C. Kook de asperges met zout in 8-10 minuten beetgaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de salsa.
  • 3 Maal de geroosterde sneetjes brood net niet helemaal fijn. Meng er sesamzaad door. Leg op één bord het sesam-broodkruim, op een ander bord de bloem en op een derde bord het ei.
  • 4 Wentel de asperges (eventueel gehalveerd) eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het broodkruim.
  • 5 Frituur ze met een paar tegelijk goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de salsa.

bereidingstip

Lekker met een spinaziesalade met een dressing van olie, azijn, sherry, mosterd en honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 13 gram