voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Geglaceerde varkensrollade

Geglaceerde varkensrollade

ingrediënten

1 varkensrollade

200 milliliter glazuur


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bestrooi de varkensrollade met zout en peper, leg in een braadslede en zet circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC.
  • 4 Bestrijk de rollade rondom met een dikke laag glaze en gaar circa 30 minuten in de oven.
  • 5 Bestrijk elke 5-10 minuten met nog een laag glaze tot een mooi karamellaagje ontstaat.
  • 6 Neem uit de oven, leg de rollade op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Snijd in plakken.

bereidingstip

Maak de glaze eventueel van tevoren en vries in ijsblokvormpjes in kleine porties in.. Laat je veel (grove) ingrediënten meetrekken, zeef de glaze dan eerst voordat je het vlees ermee bestrijkt.. Schep overgebleven glaze met een scheutje witte wijn in de braadslede en breng op het fornuis aan de kook. Roer de aanbaksels goed los en kook de saus een beetje in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram