voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Geglaceerde wortel met gember en knoflook

Geglaceerde wortel met gember en knoflook

ingredi├źnten

600 gram winterwortels

50 gram boter

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel gemberwortel

2 teentjes knoflook


  • 1 Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakken.
  • 2 Verwarm de boter met de olie op lage stand en laat de wortelrepen hierin al roerend in circa 5 minuten glaceren.
  • 3 Voeg de gember en knoflook toe en laat nog enkele minuten zachtjes mee fruiten zonder dat ze verkleuren.
  • 4 Breng de wortel op smaak met zout en peper en serveer in een schaal.

bereidingstip

Lekker bij de entrecote, de courgette en de spies van zalm en kabeljauw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 1 gram