online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Gegratineerde aardappels

Gegratineerde aardappels

ingrediënten

4 grote aardappels

1 eetlepel olie

100 milliliter crème fraîche

100 gram zachte geitenkaas

1 eetlepel verse tijm

snufje nootmuskaat


benodigdheden

ovenschaal

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de aardappels rondom in met een vork en bestrijk ze met olie. Leg ze in een ovenschaal en bak ze in circa 1 uur gaar in de oven.
  • 2 Meng de crème fraîche met de geitenkaas en een deel van de tijm. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat de aardappels afkoelen. Dit kan een dag van tevoren.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aardappels in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  • 4 Prik met een vork de binnenkant van de aardappel goed los en rul, maar laat de schil heel. Verdeel het kaasmengsel over de aardappels en leg er nog een takje tijm op of bestrooi met wat losse tijmblaadjes.
  • 5 Bak de aardappels in circa 15 minuten mooi bruin in de oven. Serveer bijvoorbeeld bij gevulde kip.


voedingswaarde

energie 270 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 6 gram