voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gegratineerde aardbeien met rozemarijnhoning

Gegratineerde aardbeien met rozemarijnhoning

ingrediënten

500 gram aardbeien

100 milliliter honing

1 theelepel verse rozemarijn

1 mespunt gedroogde rozemarijn

75 milliliter melk

75 milliliter slagroom

1 vanillestokje

25 gram suiker

3 eidooiers

100 milliliter slagroom

eetlepel poedersuiker


benodigdheden

4 kleine lage ovenschaaltjes

  • 1 Maak de aardbeien schoon en laat ze heel. Marineer ze in honing met een vleugje gemalen peper en de rozemarijn (dit kan een dag van tevoren).
  • 2 Verwarm de melk en slagroom zonder te koken en laat hierin het vanillestokje 10 minuten trekken. Schraap de zaadjes eruit en roer ze door het roommengsel.
  • 3 Roer de suiker en 2 eetlepels van de roomvloeistof door de eidooiers. Voeg dit bij de melk en room en laat het binden zonder te koken.
  • 4 Giet het mengsel in een koude schaal en laat iets afkoelen (kan een dag van tevoren).
  • 5 Klop er vlak voor gebruik de geklopte slagroom door, leg de aardbeien met de bolle kant boven in de schaaltjes.
  • 6 Schep de saus erover, strooi er heel dun poedersuiker op en zet het gerecht even onder een hete ovengrill of gebruik een crème brûlée-brander tot de saus heel licht gekleurd is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 5 gram