online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto

Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto

ingrediënten

2 grote aubergines

100 milliliter zonnebloemolie

100 milliliter arachideolie

4 eetlepels rode pesto

250 gram ricotta

2 sneeën wit brood

50 gram Parmezaanse kaas

1 bosje basilicum

20 gram pijnboompitten

50 milliliter olijfolie


  • 1 Was en snijd de aubergines in 12-14 plakken. Bestrooi de plakken aubergine met een beetje zout en laat ze op een stuk keukenpapier circa een half uur uitlekken. Spoel ze af en dep ze goed droog.
  • 2 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de plakken aubergine om en om lichtbruin. Laat ze op keukenpapier afkoelen en uitlekken.
  • 3 Roer de pesto door de ricotta en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Droog de boterhammen in een broodrooster, maar laat ze niet verkleuren. Verkruimel ze en meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220°C. Schep op elke plak aubergine een lepeltje ricotta en rol de aubergine losjes op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
  • 6 Bestrooi ze met het kaas-broodkruim en bak ze in circa 15 minuten goudbruin.
  • 7 Maal ondertussen de basilicum met de pijnboompitten en olie tot een fijne saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Verdeel een beetje saus in het midden van 4 borden en schep hier per bord 3 à 4 auberginerolletjes op. Garneer met mooie blaadjes basilicum.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram