online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto

Gegratineerde auberginerolletjes met ricotta en rode pesto

ingrediënten

2 grote aubergines

100 milliliter zonnebloemolie

100 milliliter arachideolie

4 eetlepels rode pesto

250 gram ricotta

2 sneeën wit brood

50 gram Parmezaanse kaas

1 bosje basilicum

20 gram pijnboompitten

50 milliliter olijfolie


  • 1 Was en snijd de aubergines in 12-14 plakken. Bestrooi de plakken aubergine met een beetje zout en laat ze op een stuk keukenpapier circa een half uur uitlekken. Spoel ze af en dep ze goed droog.
  • 2 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de plakken aubergine om en om lichtbruin. Laat ze op keukenpapier afkoelen en uitlekken.
  • 3 Roer de pesto door de ricotta en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Droog de boterhammen in een broodrooster, maar laat ze niet verkleuren. Verkruimel ze en meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220°C. Schep op elke plak aubergine een lepeltje ricotta en rol de aubergine losjes op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
  • 6 Bestrooi ze met het kaas-broodkruim en bak ze in circa 15 minuten goudbruin.
  • 7 Maal ondertussen de basilicum met de pijnboompitten en olie tot een fijne saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Verdeel een beetje saus in het midden van 4 borden en schep hier per bord 3 à 4 auberginerolletjes op. Garneer met mooie blaadjes basilicum.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier