voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gegratineerde couscous met ham en tomaat

Gegratineerde couscous met ham en tomaat

ingrediënten

500 gram couscous

1 eetlepel olijfolie

70 gram tomatenpuree

400 gram gepelde tomaten

3 eetlepels pesto

150 gram gekookte hamreepjes

200 gram belegen kaas

1 ei


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verhit de olie, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Schep de gepelde tomaten met sap, pesto, hamreepjes, zout en peper erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 3 Meng de helft van de kaas, het tomatenmengsel en het ei door de couscous. Schep de couscous in de ovenschaal.
  • 4 Bestrooi met de rest van de kaas en gratineer het gerecht circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Lekker met een komkommersalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 104 gram
eiwit 38 gram