voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
5 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Gegratineerde gamba's met groene asperges en tomaatjes

Gegratineerde gamba's met groene asperges en tomaatjes

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

100 gram groene asperges

1 snee witbrood

2 eetlepels bieslook

2 eetlepels Parmezaanse kaas

2 teentjes knoflook

50 gram cherry-/kerstomaatjes

300 gram grote garnalen

1 scheutje whisky

100 milliliter slagroom


benodigdheden

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de asperges in 3 minuten beetgaar.
  • 2 Verkruimel intussen de boterham en meng het broodkruim met 1 eetlepel olie, de bieslook, parmezaan en peper.
  • 3 Zet de warmtebron lager en fruit de knoflook en tomaatjes in de wok bij de asperges. Voeg de gamba’s toe en bak deze 1 minuut mee. Blus eventueel af met whisky, schakel de warmtebron uit en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel het gambamengsel over de schaaltjes en bestrooi met het bieslook-kaasmengsel. Gratineer de schaaltjes 5-8 minuten in de oven tot de kaas een beetje gesmolten en goudbruin is.

wijnadvies

Deze gegratineerde gamba’s vormen een perfecte combinatie met een Chardonnay van topkwaliteit: Bourgogne.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 19 gram