online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
5 min.
voorgerecht, tussengerecht
Recepten Gegratineerde gamba's met groene asperges en tomaatjes

Gegratineerde gamba's met groene asperges en tomaatjes

ingredi├źnten

2 eetlepels olie

100 gram groene asperges

1 snee witbrood

2 eetlepels bieslook

2 eetlepels Parmezaanse kaas

2 teentjes knoflook

50 gram cherry-/kerstomaatjes

300 gram grote garnalen

1 scheutje whisky

100 milliliter slagroom


benodigdheden

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de asperges in 3 minuten beetgaar.
  • 2 Verkruimel intussen de boterham en meng het broodkruim met 1 eetlepel olie, de bieslook, parmezaan en peper.
  • 3 Zet de warmtebron lager en fruit de knoflook en tomaatjes in de wok bij de asperges. Voeg de gamba’s toe en bak deze 1 minuut mee. Blus eventueel af met whisky, schakel de warmtebron uit en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel het gambamengsel over de schaaltjes en bestrooi met het bieslook-kaasmengsel. Gratineer de schaaltjes 5-8 minuten in de oven tot de kaas een beetje gesmolten en goudbruin is.

wijnadvies

Deze gegratineerde gamba’s vormen een perfecte combinatie met een Chardonnay van topkwaliteit: Bourgogne.


voedingswaarde

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 19 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier