online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Gegratineerde gehaktballetjes

Gegratineerde gehaktballetjes

ingrediënten

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

2 eetlepels tomatenketchup

paneermeel

1 ui

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 eetlepel Provençaalse kruiden

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 eetlepel tomatenpuree

400 gram tomatenblokjes

1 bosje verse basilicum

1 bol mozzarella


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Meng het gehakt met de gehaktkruiden en tomatenketchup en voeg paneermeel toe tot het gehakt smeuïg is. Rol er 12 kleine balletjes van en zet ze afgedekt een half uur in de koelkast.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Fruit de ui 5 minuten in de olie. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en roer dit 1 minuut door. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat zonder deksel op de pan 10 minuten sudderen.
  • 3 Leg de gehaktballetjes in de ovenschaal en bak ze 5 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
  • 4 Roer de basilicum door de tomatensaus en giet de saus over de balletjes. Bestrooi met mozzarella en gratineer een paar minuten hoog in de oven.
  • 5 Lekker met brood of pasta.

wijnadvies

Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Blason des Mages, Côtes du Ventoux, Poème Syrah Grenache, Zuydpunt Cabernet Shiraz


voedingswaarde

energie 480 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 32 gram