voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Gegratineerde kabeljauw met krieltjes en kerstomaatjes

Gegratineerde kabeljauw met krieltjes en kerstomaatjes

ingrediënten

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

citroen

2 eetlepels mosterd

200 milliliter kookroom

2 sneeën oud witbrood

100 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels verse bieslook

2 theelepels peterselie

450 gram krieltjes

450 gram aardappelpartjes

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

4 eetlepels olijfolie


benodigdheden

keukenpapier

2 ovenschalen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de vis droog met keukenpapier.
  • 2 Wrijf de vis in met citroensap, zout en peper. Leg de stukken vis naast elkaar en verdeel ze over 1 ovenschaal.
  • 3 Meng de mosterd met de kookroom en giet dit over de vis.
  • 4 Meng broodkruim, geitenkaas en de helft van de peterselie of bieslook en verdeel dit mengsel over de vis.
  • 5 Leg de krieltjes en tomaten in de andere ovenschaal. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de vis en 2 eetlepels olijfolie over de krieltjes en tomaten.
  • 6 Zet de ovenschalen naast elkaar 15-20 minuten in het midden van de oven. Strooi de rest van de peterselie of bieslook voor het serveren over de krieltjes-tomatenschotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 539 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 37 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier