online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
Recepten Gegratineerde knolselderijschotel

Gegratineerde knolselderijschotel

ingrediënten

citroen

300 gram knolselderij

300 gram zoete aardappels

2 eetlepels vloeibare boter

1 ui

2 teentjes knoflook

200 gram feta

2 eetlepels vloeibare boter

mespunt korianderpoeder (ketoembar)

mespunt komijnpoeder (djinten)

mespunt paprikapoeder

1 theelepel gedroogde oregano

2 eetlepels bloem

300 milliliter warme melk


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Zet een pan met koud water en citroensap en zout klaar. Schil de knolselderij en aardappel en snijd ze in dunne plakken. Was ze en leg ze daarna direct in het water met citroen.
  • 2 Breng het water aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • 3 Leg de plakken dakpansgewijs in een grote ingevette ovenschaal en bestrooi elke laag met wat zout en peper.
  • 4 Verwarm de boter en fruit de ui en knoflook circa 5 minuten op lage stand. Verdeel dit over de knolselderij. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 5 Verwarm voor de bechamelsaus de boter met de specerijen en oregano en roer de bloem erdoor. Giet beetje bij beetje de warme melk erbij en breng de saus al roerende aan de kook. Laat nog een paar minuten doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Giet de bechamelsaus over de ovenschotel en verkruimel de feta erover. Bak de ovenschotel in 20 à 30 minuten gaar en bruin.

wijnadvies

Ga voor Italiaans. Wat wit betreft is Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave een prima keuze. Wat steviger is de Montalto Chardonnay; die biedt lekker wat tegenspel bij de gratineerkorst. Ook rood uit ‘De Laars’ past bij deze schotel. Schenk rustig de Italiaanse Landenwijn.


voedingswaarde

energie 385 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 13 gram