voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Gegratineerde mosselen met pesto

Gegratineerde mosselen met pesto

ingrediënten

2 kilogram mosselen

4 lente-/bosuitjes

250 milliliter witte wijn

6 sneeën witbrood

1 citroen

2 eetlepels pesto

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

100 gram Parmezaanse kaas

grof zeezout


  • 1 Controleer de mosselen. Verwijder openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten. Verwarm de oven voor op 220ºC of zet de ovengrill aan.
  • 2 Kook de mosselen met de bosui en wijn afgedekt 6-7 minuten tot de schelpen openstaan.
  • 3 Schep de mosselen uit de pan. Verwijder één schelphelft, haal de mosselen los van de schelp en leg ze terug in de schelpen.
  • 4 Maal het brood met de citroenrasp, -sap, pesto, knoflook en olijfolie tot een dikke pasta. Verdeel deze pasta over de mosselen en bestrooi met de kaas.
  • 5 Bestrooi een bakplaat met een laag grof zeezout en leg de mosselen erop. Gratineer circa 8 minuten in de oven of 2-3 minuten onder de grill.

bereidingstip

Vervang de pesto in dit recept door 1 eetlepel gehakte dille.. Neem geraspte emmentaler in plaats van Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 33 gram