online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Gegratineerde mosselen met pesto

Gegratineerde mosselen met pesto

ingrediënten

2 kilogram mosselen

4 lente-/bosuitjes

250 milliliter witte wijn

6 sneeën witbrood

1 citroen

2 eetlepels pesto

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

100 gram Parmezaanse kaas

grof zeezout


  • 1 Controleer de mosselen. Verwijder openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten. Verwarm de oven voor op 220ºC of zet de ovengrill aan.
  • 2 Kook de mosselen met de bosui en wijn afgedekt 6-7 minuten tot de schelpen openstaan.
  • 3 Schep de mosselen uit de pan. Verwijder één schelphelft, haal de mosselen los van de schelp en leg ze terug in de schelpen.
  • 4 Maal het brood met de citroenrasp, -sap, pesto, knoflook en olijfolie tot een dikke pasta. Verdeel deze pasta over de mosselen en bestrooi met de kaas.
  • 5 Bestrooi een bakplaat met een laag grof zeezout en leg de mosselen erop. Gratineer circa 8 minuten in de oven of 2-3 minuten onder de grill.

bereidingstip

Vervang de pesto in dit recept door 1 eetlepel gehakte dille.. Neem geraspte emmentaler in plaats van Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 33 gram