voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
Recepten Gegratineerde mosselen met spek

Gegratineerde mosselen met spek

ingrediënten

500 gram mosselen

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot

20 gram ontbijtspek

4 eetlepels droge witte wijn

bosje peterselie

2 sneeën wit brood


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Stoom de mosselen open en laat ze afkoelen. Verwijder de lege schelpen en leg de gevulde schelpen op een bakplaat.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten op een lage stand. Voeg het spek toe en bak enkele minuten. Blus af met de wijn en laat 1 minuut koken. Schep in een kom en meng de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper.
  • 3 Rooster het brood droog, maar niet bruin en verkruimel het.
  • 4 Verdeel het spekmengsel met aanhangend vocht over de mosselen en bestrooi met het broodkruim.
  • 5 Verwarm de ovengrill en gratineer de mosselen vlak voor het serveren even lichtbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 10 gram