voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gegratineerde wortelschotel met kerriegehakt

Gegratineerde wortelschotel met kerriegehakt

ingrediënten

1 kilogram kruimige aardappel

3 eetlepels olie

500 gram gehakt

2 eetlepels kerriepoeder

2 grote uien

600 gram winterwortels

1 laurierblaadje

1 bosje verse bladselderij

150 gram kaas


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels in ruim water met zout gaar. Giet ze af en laat droogstomen.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en rul het gehakt op een hoge stand met het kerriepoeder en wat zout. Schep over in een ovenschaal.
  • 3 Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog een paar minuten. Voeg het laurierblaadje toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet een beetje water op de wortels en laat circa 10 minuten stoven met het deksel op de pan.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220°C. Stamp de aardappels en schep het wortelmengsel en de selderij erdoor. Breng op smaak met zout en peper en schep op het gehakt in de ovenschaal.
  • 6 Bestrooi met de kaas en bak de schotel hoog in de oven in circa 10 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 38 gram