online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Gegratineerde zoete-aardappelpuree met geitenkaas en hazelnoten

Gegratineerde zoete-aardappelpuree met geitenkaas en hazelnoten

ingrediënten

1 kilogram zoete aardappel

100 milliliter melk

25 gram boter

1 ei

nootmuskaat

200 gram harde geitenkaas

2 eetlepels tijm

50 gram hazelnoten


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappelblokjes in water met zout in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelblokjes terug in de pan en stamp met de melk en boter tot een gladde puree. Breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
  • 3 Klop het ei erdoor en schep de puree over in de ovenschaal. Verdeel de geitenkaas en tijmblaadjes erover en bestrooi met de hazelnoten.
  • 4 Gratineer de puree in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel. Lekker met gegrilde kip en een frisse salade.


voedingswaarde

energie 585 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 18 gram