online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gegrilde Argentijnse steak met oranjeboter en gefrituurde gember

Gegrilde Argentijnse steak met oranjeboter en gefrituurde gember

ingrediënten

4 biefstukken

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel marjolein

1 theelepel gedroogde oregano

4 eetlepels olijfolie

5 druppels tabasco

2 teentjes knoflook

100 gram zachte boter

sinaasappel

teentje knoflook

1 theelepel verse gember

1 eetlepel gembersiroop

1 snufje kurkuma

1 snufje kerrie

1 snufje witte peper

200 milliliter zonnebloemolie

gemberwortel


  • 1 Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg het vlees in een schaal en wrijf de marinade erover uit.
  • 2 Laat minimaal een uurtje staan, het laatste half uur buiten de koelkast.
  • 3 Meng alle ingrediënten voor de oranjeboter met zout in de keukenmachine (wees voorzichtig met de kurkuma want die kleurt de boter al snel te geel).
  • 4 Doe de boter in een afsluitbaar bakje of rol hem in een stukje folie en laat in de koelkast opstijven.
  • 5 Verwarm een laagje zonnebloemolie in een hoge pan en frituur de reepjes gember heel snel goudgeel en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Verwarm de grillpan op hoge stand. Neem het vlees uit de marinade, bestrooi het met wat grof zout en schroei het om en om in circa 2 minuten per kant mooi bruin.
  • 7 Serveer het vlees (eventueel voorgesneden) op voorverwarmde borden met een stukje boter en een toefje gefrituurde gember.

bereidingstip

Lekker met doperwten en tuinbonen.

wijnadvies

Zullen we maar helemaal in Argentinië blijven? Tango Duo rood. Of anders toch wel Casa de Campo Malbec. Beide supercombinaties!


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 29 gram