voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
recepten Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio

Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio

ingredi├źnten

500 gram witte en groene asperges

1 sinaasappel

5 eetlepels olijfolie

400 gram gerookte zalm

50 gram boter

1 eetlepel balsamicoazijn

2 handjes basilicum


benodigdheden

grillpan

  • 1 Snijd de wat houterige onderkant van de asperges af. Kook de asperges 3 minuten met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon. Snijd dunne sliertjes van de schil voor garnering en pers de vrucht. Meng het sap met 3 eetlepels olijfolie en voeg peper toe.
  • 3 Verdeel een beetje van het sinaasappel-olijfoliemengsel over 4 borden. Leg daarop, naast elkaar, de plakken zalm.
  • 4 Halveer de asperges. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 3-4 minuten. Verwarm intussen de boter met de balsamicoazijn.
  • 5 Verdeel de basilicumblaadjes over de zalm. Leg in het midden de asperges en druppel er de balsamicoboter overheen. Maal er peper over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 421 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 23 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier