voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
Recepten Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio

Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccio

ingredi├źnten

500 gram witte en groene asperges

1 sinaasappel

5 eetlepels olijfolie

400 gram gerookte zalm

50 gram boter

1 eetlepel balsamicoazijn

2 handjes basilicum


benodigdheden

grillpan

  • 1 Snijd de wat houterige onderkant van de asperges af. Kook de asperges 3 minuten met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon. Snijd dunne sliertjes van de schil voor garnering en pers de vrucht. Meng het sap met 3 eetlepels olijfolie en voeg peper toe.
  • 3 Verdeel een beetje van het sinaasappel-olijfoliemengsel over 4 borden. Leg daarop, naast elkaar, de plakken zalm.
  • 4 Halveer de asperges. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met de rest van de olijfolie en gril ze 3-4 minuten. Verwarm intussen de boter met de balsamicoazijn.
  • 5 Verdeel de basilicumblaadjes over de zalm. Leg in het midden de asperges en druppel er de balsamicoboter overheen. Maal er peper over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 421 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 23 gram