online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus

Gegrilde bloemkool met couscous en kruidige yoghurtsaus

ingrediënten

300 gram couscous

75 gram blanke rozijnen

6 eetlepels olijfolie

1 bloemkool

handje granaatappelpitje

250 milliliter volle yoghurt

handje verse munt

handje verse peterselie

2 eetlepels komijnpoeder (djinten)

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 eetlepel honing


  • 1 Meng in een keukenmachine de ingrediënten voor de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de rozijnen, 4 eetlepels olie en een flinke snuf zout toe.
  • 3 Bestrijk de bloemkoolplakken met de rest van de olie en gril ze in circa 5 minuten goudbruin.
  • 4 Serveer de gegrilde bloemkool met de couscous en kruidige yoghurtsaus.
  • 5 Bestrooi eventueel met granaatappelpitjes en gehakte koriander.


voedingswaarde

energie 595 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 18 gram