voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gegrilde entrecote met balsamicojus en salade

Gegrilde entrecote met balsamicojus en salade

ingrediënten

4 entrecotes

2 eetlepels olijfolie

krop botersla

1 stronkje witlof

100 gram pitloze rode druiven

2 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel mosterd


  • 1 Wrijf de entrecotes in met wat olie, zout en peper. Laat even buiten de koelkast op temperatuur komen.
  • 2 Leg ondertussen de sla, witlofblaadjes en druiven circa 15 minuten in koud water en droog ze daarna voorzichtig.
  • 3 Verdeel dit over het midden van vier borden en bestrooi met wat peper. Klop de balsamicoazijn los met de mosterd.
  • 4 Verwarm de oven voor op 100°C. Verhit een grillpan en bak de entrecotes om en om in circa 3 minuten per kant mooi bruin. Leg ze op een schaal en houd ze warm in de oven.
  • 5 Giet de rest van de olie bij het bakvet in de pan, schud goed los en giet dit bij de balsamico in een kommetje. Klop dit goed door.
  • 6 Snijd de entrecotes in plakken. Verdeel deze over de salade en giet de balsamicojus erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 36 gram