online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Gegrilde kabeljauw met rabarbersalsa

Gegrilde kabeljauw met rabarbersalsa

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

1 ui

1 verse gember

1 teentje knoflook

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel komijnpoeder (djinten)

rode peper

500 gram rabarber

60 gram rietsuiker

50 milliliter appelazijn

4 kabeljauwfilets

1 handje koriander


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de ui, gember en knoflook circa 2 minuten. Voeg vervolgens de koriander- en komijnpoeder en de rode peper toe en bak 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de rabarber, suiker en azijn toe en laat circa 15 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • 3 Bestrijk een grillpan met 2 eetlepels olie en gril hierin de visfilets in circa 5 minuten aan beide kanten gaar.
  • 4 Serveer de kabeljauw met de rabarbersalsa en bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Lekker met een van onze groente bijgerechten.


voedingswaarde

energie 290 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 24 gram