online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Gegrilde kipsalade met kikkererwten en smokey ketchup

Gegrilde kipsalade met kikkererwten en smokey ketchup

ingrediënten

500 gram sperziebonen

500 gram kipfilets

75 milliliter olijfolie

2 rode paprika's

2 gele paprika's

1 blik kikkererwten

2 eetlepels platte peterselie

3 eetlepels citroensap

200 milliliter tomatenketchup

eetlepel gerookt paprikapoeder

eetlepel paprikapoeder

2 eetlepels rodewijnazijn

1 eetlepel gembersiroop

1 eetlepel honing

1 theelepel worcestershiresaus

1 mespunt cayennepeper


  • 1 Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de ketchup en houd apart. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bestrijk met 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de paprika’s ook met 2 eetlepels olijfolie.
  • 3 Rooster de kipfilets op de barbecue of grill gaar en goudbruin en rooster de paprika’s tot ze beetgaar zijn. Snijd de kipfilet en paprika’s in repen.
  • 4 Meng de geroosterde paprika met de sperziebonen, kikkererwten, peterselie, citroensap en de rest van de olijfolie. Serveer de kipfilet erop en de smokey ketchup erbij.

bereidingstip

Vervang de kipfilet in dit recept door kipdijfilet en de sperziebonen door sugarsnaps of peultjes.


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 38 gram