voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Gegrilde kipspiesjes met limoendip

Gegrilde kipspiesjes met limoendip

ingrediënten

300 gram kipfilets

5 eetlepels olijfolie

handje verse rozemarijn

1 teentje knoflook

1 limoen

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

4 eetlepels mayonaise

2 eetlepels yoghurt


benodigdheden

satéprikker

  • 1 Rijg de kipfilet aan de satéprikkers.
  • 2 Maak een marinade van de olie, rozemarijn, knoflook, helft van het limoensap, komijn en een snuf zout. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
  • 3 Meng de mayonaise met de yoghurt, limoenrasp en het overige limoensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit een grillpan en gril de kipspiesjes op een hoge stand in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar. Serveer met de limoendip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 18 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier