online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht
Recepten Gegrilde ossenhaas met wortel-komkommersalade

Gegrilde ossenhaas met wortel-komkommersalade

ingrediënten

2 ossenhazen

2 biefstukken

2 eetlepels zonnebloemolie

4 eieren

4 eetlepels sojasaus

1 eetlepel suiker

1 eetlepel wittewijnazijn

1 komkommer

125 gram taugé

400 gram wortels

1 handje munt

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel Thaise vissaus

1 eetlepel rietsuiker

1 rode peper

1 teentje knoflook

1 limoen


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Klop een dressing van de sojasaus, de vissaus, rietsuiker, rode peper, teentje knoflook en het limoensap.
  • 2 Bestrijk de ossenhaas met de olie en bestrooi met zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoge stand en rooster hierin het vlees rondom in circa 5 minuten goudbruin.
  • 3 Neem uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat even staan. Kook intussen de eieren halfzacht, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
  • 4 Verwarm in een (steel)pan de sojasaus met de suiker, azijn en zoveel water dat de eieren net onder staan. Voeg zodra de suiker is opgelost de eieren toe en kook die op een lage stand nog 10 minuten mee.
  • 5 Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf of snijd de komkommer in linten. Meng de komkommer, taugé, wortel en munt in een schaal.
  • 6 Snijd de ossenhaas in dunne plakken en verdeel met de eieren over de salade. Besprenkel de salade met 4 eetlepels van de dressing.

wijnadvies

Bij dit recept past heel goed een rode wijn met een beetje fris vanwege de salade, zoals een licht gekoelde I Am Pinot Noir.


voedingswaarde

energie 275 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 25 gram