voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Gegrilde tilapia met chili, sesam en gebakken rijst

Gegrilde tilapia met chili, sesam en gebakken rijst

ingredi├źnten

500 gram tilapiafilets

2 sjalotjes

2 eetlepels bieslook

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels arachideolie

1 eetlepel sojasaus

2 eetlepels chilisaus

1 theelepel honing

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel paneermeel

4 eetlepels wokolie

4 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook

1 eetlepel gemberwortel

1 stengel bleekselderij

1 wortel

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels oestersaus

400 gram rijst


  • 1 Begin met de gebakken rijst: verhit de olie in een wok en roerbak hierin de knoflook, de gember, de bleekselderij en de wortel 5 minuten.
  • 2 Voeg de ketjap en de rijst toe en bak deze 3 minuten mee.
  • 3 Verwarm intussen de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op een ingevette bakplaat of in een ovenschaal.
  • 4 Meng de sjalotjes met de bieslook, de olie, de sojasaus, de chilisaus en de honing. Bestrijk de visfilets met dit mengsel.
  • 5 Schep het sesamzaad door het paneermeel en strooi dit mengsel over de vis.
  • 6 Schuif het gerecht 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.
  • 7 Serveer de vis op de gebakken rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 27 gram