online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Gegrilde zalm op anijszuurkool

Gegrilde zalm op anijszuurkool

ingrediënten

250 gram zuurkool

25 gram boter

1 sjalot

100 milliliter zoete witte wijn

100 milliliter prosecco

250 milliliter crème fraîche

1 visbouillontablet

2 steranijs

1 eetlepel arachideolie

200 gram zalmfilets

1 gekookte biet

2 eetlepels kappertjes

100 gram rivierkreeftjes

100 gram garnalen


benodigdheden

kookring

  • 1 Spoel de zuurkool af en knijp goed uit. Verhit de boter en fruit hierin het sjalotje glazig. Voeg de zuurkool, wijn, crème fraîche, het bouillonblokje en de steranijs toe en laat de zuurkool op een lage stand circa 30 minuten zachtjes stoven. Roer af en toe door, de zuurkool moet al het vocht opnemen.
  • 2 Voeg eventueel nog een scheutje wijn toe. Breng de zuurkool op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit vlak voor het serveren een grillpan op een hoge stand. Bestrijk de pan met de olie. Dep de zalmfilet droog en rooster 1-2 minuten per kant. Bestrooi met zout en peper.
  • 4 Neem de steranijs uit de zuurkool. Verdeel de zuurkool in de kookring over 4 borden. Leg de gegrilde zalm erop en garneer met blokjes biet, kappertjes en rivierkreeftjes. Serveer direct.

bereidingstip

Bereid de zuurkool een dag van tevoren. Zo kunnen de smaken goed intrekken en bespaar je tijd wanneer je het gerecht gaat serveren.. Laat de steranijs eventueel weg.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 18 gram