online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehakt pie met rozemarijn en appel

Gehakt pie met rozemarijn en appel

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 rode ui

2 theelepels gedroogde rozemarijn

2 eieren

700 gram mager rundergehakt

100 milliliter crème fraîche

1 theelepel mosterd

1 rode appel

10 plakjes hartigetaartdeeg


benodigdheden

vierkante taartvorm

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg 1 theelepel rozemarijn toe en fruit nog 1 minuut mee. Laat afkoelen.
  • 2 Houd 1 eetlepel van het losgeklopte ei apart. Kneed in een kom het gehakt, de rest van de eieren, crème fraîche en mosterd goed door elkaar en kneed de appelblokjes en het uienmengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast tot later gebruik.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed de vorm met deeg. Druk de randen goed aan en snijd de bovenkant netjes bij.
  • 4 Verdeel de gehaktvulling over het deeg en druk goed aan zodat er geen luchtbellen ontstaan.
  • 5 Snijd brede repen van de overige plakjes deeg en maak hiermee een ruitpatroon over de taart. Druk de deegrepen goed aan de zijranden vast. Bestrijk met wat losgeklopt ei en bestrooi met de overige rozemarijn.
  • 6 Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart even rusten voordat je hem aansnijdt.


voedingswaarde

energie 815 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 47 gram