online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat

Gehaktballen in rode wijnsaus met tomaat

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 grote ui

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden

1 ei

paneermeel

2 teentjes knoflook

1 eetlepel tomatenpuree

200 milliliter rioja

400 gram tomatenblokjes


  • 1 Verwarm de olie en fruit de ui met de Provençaalse kruiden glazig in circa 5 minuten op lage stand.
  • 2 Zet de warmtebron uit en schep de helft van de ui bij het gehakt. Voeg de gehaktkruiden, ei en genoeg paneermeel toe om een smeuïg gehakt te kneden. Vorm hiervan 8 balletjes en laat deze afgedekt een half uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de pan opnieuw en bak de balletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en voeg de knoflook en tomatenpuree toe aan het bakvet.
  • 4 Fruit dit circa 2 minuten op lage stand. Blus af met de wijn en laat deze circa 5 minuten zachtjes inkoken.
  • 5 Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus weer aan de kook komen. Leg de balletjes in de saus en laat nog circa 15 minuten op lage stand pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

wijnadvies

Natuurlijk drinkt u de wijn waarmee u ook de saus heeft gemaakt. Maar ook de Côtes du Rhône Cuvée Ecusson combineert goed met de gehaktballen. Voor de Italiaanse touch kiest u Chianti van Sensi.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 28 gram