online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehaktballen met madeirasaus

Gehaktballen met madeirasaus

ingredi├źnten

500 gram rundergehakt

10 dadels

1 ui

1 ei

4 eetlepels paneermeel

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel verse tijm

4 eetlepels arachideolie

25 gram boter

1 sjalot

2 eetlepels bloem

300 milliliter vleesbouillon

75 milliliter madera

50 milliliter kookroom


  • 1 Kneed het gehakt met de dadels, ui, ei, paneermeel, tijm, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen stevige gehaktballen van. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe.
  • 2 Bak de gehaktballen rondom bruin in de olie of het bakproduct. Voeg een klein scheutje water toe en gaar ze circa 20 minuten met het deksel op de pan.
  • 3 Verhit intussen de boter voor de saus en fruit hierin het sjalotje. Voeg de bloem toe en bak circa 2 minuten mee.
  • 4 Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij. Maak de saus af met madeira, kookroom, zout en versgemalen peper. Serveer de gehaktballen met de saus. Lekker met rodekool of witlof.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 28 gram