voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehaktballetjes met pinda's en wokgroenten

Gehaktballetjes met pinda's en wokgroenten

ingrediënten

500 gram half-om-half gehakt

30 gram saté-gehaktkruiden

30 gram nasikruiden

50 gram pinda’s

300 gram witte rijst

2 eetlepels olie

2 eetlepels ketjap manis

800 gram oosterse wokgroenten


  • 1 Kneed het gehakt met de kruiden en pinda’s goed door en draai er kleine balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitstomen.
  • 3 Verwarm 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom aan.
  • 4 Giet de ketjap en 2 eetlepels water erlangs en laat in circa 5 minuten op lage stand garen.
  • 5 Verwarm de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten in een paar minuten beetgaar.
  • 6 Serveer dit met een timbaaltje rijst en de balletjes met ketjapjus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 37 gram