online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
Recepten Gehaktballetjes met pistachepesto

Gehaktballetjes met pistachepesto

ingrediënten

2 sneeën wit brood

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden met zout

1 ei

1 eetlepel gedroogde basilicum

50 gram pistachenoten

1 teentje knoflook

1 bos basilicum

4 eetlepels extra vergine olijfolie

1 theelepel citroensap


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Laat het brood weken in wat water of melk en knijp het uit.
  • 2 Kneed het gehakt goed door met het brood en de rest van de ingrediënten.
  • 3 Rol kleine balletjes van het gehakt en laat deze afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 4 Maal ondertussen de ingrediënten voor de pesto fijn en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de balletjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in circa 15 minuten gaar.
  • 6 Schep de pesto door de balletjes en serveer ze in een schaal.

bereidingstip

Dit gerecht kan ook afgekoeld gegeten worden.


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 30 gram