voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
recepten Gehaktballetjes met pistachepesto

Gehaktballetjes met pistachepesto

ingrediënten

2 sneeën wit brood

500 gram half-om-half gehakt

1 eetlepel gehaktkruiden met zout

1 ei

1 eetlepel gedroogde basilicum

50 gram pistachenoten

1 teentje knoflook

1 bos basilicum

4 eetlepels extra vergine olijfolie

1 theelepel citroensap


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Laat het brood weken in wat water of melk en knijp het uit.
  • 2 Kneed het gehakt goed door met het brood en de rest van de ingrediënten.
  • 3 Rol kleine balletjes van het gehakt en laat deze afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 4 Maal ondertussen de ingrediënten voor de pesto fijn en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de balletjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in circa 15 minuten gaar.
  • 6 Schep de pesto door de balletjes en serveer ze in een schaal.

bereidingstip

Dit gerecht kan ook afgekoeld gegeten worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 30 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier