online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree

Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree

ingredi├źnten

500 gram rundergehakt

1 ui

6 teentjes knoflook

1 ei

1 eetlepel verse rozemarijn

1 eetlepel verse munt

1 kilogram aardappel

6 eetlepels olijfolie

200 milliliter gezeefde tomaten

300 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel mosterd

500 gram diepvriesdoperwten


  • 1 Meng het gehakt met de ui, 2 teentjes knoflook, het ei, de rozemarijn en de helft van de munt. Vorm er balletjes van en zet ze even in de koelkast.
  • 2 Kook de aardappels met zout gaar. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballetjes in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan.
  • 3 Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe aan het bakvet en roer de mosterd erdoor. Kook tot de helft in. Voeg de gehaktballetjes weer toe.
  • 4 Kook de doperwten. Giet de aardappels af en maak er met de rest van de knoflook, de rest van de olie, zout en peper een luchtige puree van.
  • 5 Serveer de gehaktballetjes met de aardappelpuree. Bestrooi de doperwten met de rest van de munt.


voedingswaarde

energie 730 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 37 gram