voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree

Gehaktballetjes met rozemarijn, munt en knoflookpuree

ingredi├źnten

500 gram rundergehakt

1 ui

6 teentjes knoflook

1 ei

1 eetlepel verse rozemarijn

1 eetlepel verse munt

1 kilogram aardappel

6 eetlepels olijfolie

200 milliliter gezeefde tomaten

300 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel mosterd

500 gram diepvriesdoperwten


  • 1 Meng het gehakt met de ui, 2 teentjes knoflook, het ei, de rozemarijn en de helft van de munt. Vorm er balletjes van en zet ze even in de koelkast.
  • 2 Kook de aardappels met zout gaar. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballetjes in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan.
  • 3 Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe aan het bakvet en roer de mosterd erdoor. Kook tot de helft in. Voeg de gehaktballetjes weer toe.
  • 4 Kook de doperwten. Giet de aardappels af en maak er met de rest van de knoflook, de rest van de olie, zout en peper een luchtige puree van.
  • 5 Serveer de gehaktballetjes met de aardappelpuree. Bestrooi de doperwten met de rest van de munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 37 gram