online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Gehaktbommetjes met vurige tomatensaus

Gehaktbommetjes met vurige tomatensaus

ingredi├źnten

500 gram half-om-half gehakt

1 ei

2 eetlepels paneermeel

1 theelepel cayennepeper

1 teentje knoflook

1 takje rozemarijn

2 eetlepels olie

250 gram gezeefde tomaten

2 theelepels sambal

5 takjes rozemarijn


  • 1 Meng het gehakt met het ei, paneermeel, de cayennepeper, knoflook, rozemarijnnaaldjes en een snuf zout. Draai er kleine balletjes van.
  • 2 Verhit een beetje olie en bak hierin de balletjes in circa 5 minuten rondom bruin.
  • 3 Verwarm de gezeefde tomaten met de sambal en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de tomatensaus over een bord en leg de gehaktballetjes erop.
  • 5 Knip nog wat takjes rozemarijn in stukjes van circa 2 cm en steek de rozemarijn als een lontje in de gehaktballetjes.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram