online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehaktbrood met komijn en kaneel

Gehaktbrood met komijn en kaneel

ingrediënten

600 gram gehakt

1 zakje gehaktkruiden

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

snufje kaneelpoeder

1 ei

2 eetlepels tomatenketchup

1 ui

1 rode paprika

1 groene paprika

300 gram witte rijst

paprikapoeder


benodigdheden

cakevorm

patévorm

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed het gehakt met alle ingrediënten, behalve de rijst, goed door elkaar. Schep over in het cakeblik en druk stevig aan.
  • 2 Zet de vorm in een ovenschaal met een laagje kokend water en bak het gehakt in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar.
  • 3 Kook intussen de rijst en laat uitstomen.
  • 4 Laat het vocht uit de vorm weglopen en stort het gehakt op een schaal. Snijd in dikke plakken en serveer met de rijst. Bestrooi eventueel met wat paprikapoeder.
  • 5 Lekker met een groene salade.


voedingswaarde

energie 665 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 37 gram