voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehaktbrood met komijn en kaneel

Gehaktbrood met komijn en kaneel

ingrediënten

600 gram gehakt

1 zakje gehaktkruiden

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

snufje kaneelpoeder

1 ei

2 eetlepels tomatenketchup

1 ui

1 rode paprika

1 groene paprika

300 gram witte rijst

paprikapoeder


benodigdheden

cakevorm

patévorm

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed het gehakt met alle ingrediënten, behalve de rijst, goed door elkaar. Schep over in het cakeblik en druk stevig aan.
  • 2 Zet de vorm in een ovenschaal met een laagje kokend water en bak het gehakt in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar.
  • 3 Kook intussen de rijst en laat uitstomen.
  • 4 Laat het vocht uit de vorm weglopen en stort het gehakt op een schaal. Snijd in dikke plakken en serveer met de rijst. Bestrooi eventueel met wat paprikapoeder.
  • 5 Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 37 gram