online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehaktgoulash met rijst en boontjes

Gehaktgoulash met rijst en boontjes

ingredi├źnten

150 gram witte rijst

300 gram witte rijst

1 ui (grof gesneden)

1 eetlepel olie

1 eetlepel paprikapoeder

2 uien

1 eetlepel tomatenpuree

500 gram rundergehakt

125 gram runderbouillon (van tablet)

1 eetlepel paprikapoeder

2 groene paprika's

1 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel bloem

250 milliliter runderbouillon

500 gram sperziebonen

1 rode peper

1 eetlepel olie

250 gram rundergehakt

1 rode paprika (grof gesneden)

1 theelepel bloem

250 gram sperziebonen (afgehaald)


  • 1 Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de uien 5 minuten op een lage stand. Voeg het gehakt en paprikapoeder toe en bak rul.
  • 2 Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Giet de bouillon erbij en laat de goulash afgedekt circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 3 Kook de sperziebonen beetgaar. Giet af en bestrooi eventueel met de rode peper.
  • 4 Breng de goulash eventueel verder op smaak met peper en serveer met de rijst en sperziebonen.
  • 5 Breng de goulash eventueel verder op smaak met (chili) peper en serveer met de rijst en sperziebonen.

bereidingstip

Kook sperziebonen vooral niet te gaar. Proef daarom altijd even tijdens de bereiding. Ze mogen een beetje knapperig zijn, maar als ze piepen, kook of roerbak ze dan nog ietsje langer.


voedingswaarde

energie 655 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 33 gram