voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehaktpan met salade en couscous

Gehaktpan met salade en couscous

ingredi├źnten

4 eetlepels olie

1 ui

3 eetlepels ketjap

500 gram rundergehakt

300 gram couscous

1 eetlepel azijn

1 theelepel mosterd

300 gram gemengde sla

1 komkommer


  • 1 Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten zacht. Laat afkoelen.
  • 2 Klop de ketjap met de eieren los. Kneed het gehakt met de ui en het ketjap-eimengsel goed door en vorm er een grote bal van.
  • 3 Verwarm de koekenpan nogmaals en druk hier de bal gehakt in uit. Bak het gehakt op middelhoge stand in circa 5 minuten bruin en draai het dan met behulp van een bord om.
  • 4 Bak de andere kant nog circa 10 minuten op lage stand tot het gehakt goed gaar is.
  • 5 Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 6 Klop een dressing van de azijn, de mosterd en de rest van de olie.
  • 7 Vermeng vlak voor het serveren de sla met de komkommer en de dressing.
  • 8 Snijd het gehakt in punten en serveer met de couscous en de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 36 gram