voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gehaktspies

Gehaktspies

ingredi├źnten

600 gram rundergehakt

600 gram lamsgehakt

gehaktkruiden

1 eetlepel sesamzaad

1 bos verse koriander

1 rode ui

1 ei

paneermeel

1 winterpeen

4 sjalotjes


benodigdheden

8 spiesen

  • 1 Kneed het runder- of lamsgehakt met gehaktkruiden, sesamzaad, koriander, rode ui en het ei. Meng er eventueel wat paneermeel door om het gehakt minder plakkerig te maken.
  • 2 Vorm 8 langwerpige balletjes van het gehakt en rijg ze aan spiesen. Druk ze wat platter en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Steek aan beide kanten van de spiesen een stukje geschilde en geblancheerde winterpeen en 1/2 sjalot.
  • 4 Bestrijk de spiesen licht met olie en gril in circa 4 minuten per kant gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram