voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Gehakttaart met paksoi

Gehakttaart met paksoi

ingrediënten

100 gram ontbijtspek

100 gram mager gerookt spek

400 gram rundergehakt

1 struik paksoi

1 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel sojasaus

2 theelepels kerriepoeder

1 eetlepel olie

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

6 plakjes hartigetaartdeeg

2 theelepels paneermeel

3 eieren

150 milliliter kookroom

1 bakje gefrituurde uitjes


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het spek zachtjes uit en schep het uit de pan.
  • 2 Bak het gehakt in het spekvet rul. Voeg als het gehakt bijna gaar is de paksoi, ketjap, kerriepoeder, zout en peper toe en roerbak 3 minuten.
  • 3 Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Druk de naden goed tegen elkaar aan. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork en bestrooi met paneermeel.
  • 4 Klop de eieren los met de kookroom.
  • 5 Giet het overtollige vocht van de groenten en het vlees af en verdeel de vulling over de deegbodem. Giet het roommengsel erover.
  • 6 Bak de taart in 40-45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 7 Bestrooi de taart met de gebakken uitjes en serveer er een frisse salade bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 35 gram