online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
2 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Geitenkaas met parmaham en watermeloen

Geitenkaas met parmaham en watermeloen

ingredi├źnten

8 radijsjes

25 gram hazelnoten

25 gram pijnboompitten

1 krop radicchio

50 gram veldsla

1 sinaasappel

50 milliliter olijfolie

1 eetlepel sherry

1 eetlepel witte wijn

1 theelepel honing

2 plakken geitenkaas

2 parten watermeloenen

2 plakjes parmaham


  • 1 Verwijder de worteltjes en stronkjes van de radijsjes. Snijd de radijsjes vanaf de onderkant 8 keer in, zodat er bloemblaadjes ontstaan. Leg de radijsjes in ijskoud water met een beetje zout.
  • 2 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de radicchio over 2 borden.
  • 3 Schil sliertjes van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel. Meng het sap met de olijfolie, sherry of wijn, honing en wat versgemalen peper. Sprenkel de helft van de dressing over de sla.
  • 4 Rooster de geitenkaas onder een hete ovengrill of bak de plakken kort aan beide kanten in een beetje olijfolie. Leg de kaas op de salade.
  • 5 Bestrooi met de hazelnoten en garneer met watermeloen, roosjes parmaham, sinaasappelschilletjes en radijsbloemen. Sprenkel de rest van de dressing erover.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 21 gram