online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Geitenkaasburger met aubergine en courgette

Geitenkaasburger met aubergine en courgette

ingrediënten

4 plakken geitenkaas

4 eetlepels bloem

3 eieren

75 gram fijn broodkruim

4 plakken aubergines

8 plakken courgettes

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels zonnebloemolie

4 blaadjes botersla

25 gram gemengde bladsla

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

8 sneeën grof bruinbrood

4 volkorenbollen


  • 1 Bestuif de kaas met bloem die gemengd is met zout en peper.
  • 2 Doop de kaasplakken in het ei en haal ze daarna door het broodkruim.
  • 3 Haal ze nog een keer door het ei en broodkruim en zet ze even in de koelkast.
  • 4 Bestrijk de aubergine en de courgetteplakken met olie. Verhit een grillpan en rooster hierin de groenten 2 minuten per kant.
  • 5 Bak de geitenkaasburgers in een laagje olie goudbruin in 3-4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Meng de sla goed met de olijfolie en de balsamicoazijn en verdeel over het brood. Leg de aubergine en courgette erop en daarop de burger.

bereidingstip

Lekker met honing of tomatenketchup.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 23 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier