online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Geitenkaasburger met avocadodip

Geitenkaasburger met avocadodip

ingrediënten

3 eetlepels bloem

1 theelepel paprikapoeder

4 plakjes geitenkaas

2 eieren

75 gram broodkruim

olie

2 eetlepels olijfolie

1 aubergine

4 zachte broodjes

2 eetlepels pijnboompitten

1 avocado

2 eetlepels Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

75 milliliter olijfolie


  • 1 Meng de bloem met zout, peper en paprikapoeder. Bestuif de kaasplakken ermee.
  • 2 Haal de kaas daarna door het ei en dan door het broodkruim. Druk het broodkruim stevig in de kaas. Doop de kaasplakken nog een keer in het ei en daarna nog een keer in het broodkruim zodat ze stevig gepaneerd zijn. Zet de kaasburgers 10 minuten in de koelkast.
  • 3 Maak intussen de avocadodip. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Pureer de avocado, kaas, pijnboompitten en knoflook en giet de olijfolie er in een straaltje bij.
  • 4 Verhit de frituurolie tot 180°C. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en bak 2 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan.
  • 5 Frituur de geitenkaasburgers 3-4 minuten.
  • 6 Beleg de broodjes met avocadodip, plakken aubergine en de geitenkaasburgers.


voedingswaarde

energie 725 kcal
vet 56 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 22 gram