online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Geitenkaasfondue met krieltjes en spek

Geitenkaasfondue met krieltjes en spek

ingrediënten

600 gram krieltjes

250 gram ontbijtspek

250 milliliter melk

2 takjes tijm

1 eetlepel maizena

200 gram roomkaas

250 gram zachte geitenkaas

bieslook

250 gram cherry-/kerstomaatjes

200 gram wortels


benodigdheden

fonduepan

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Omwikkel de krieltjes met het spek en bak ze in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Verwarm de melk met de tijm en laat circa 5 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 4 Meng de maizena met 1 eetlepel water. Voeg de roomkaas, geitenkaas en maizena toe aan de pan en roer door tot de fondue glad en romig is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Neem de krieltjes uit de oven en bind er eventueel bieslook als ‘cadeau­strikjes’ omheen.
  • 6 Schenk de fon­due in een warme fonduepan en serveer met de krieltjes, tomaten en wortels.

bereidingstip

Houd je niet van geitenkaas, dan kun je de kaas in dit recept vervangen door een andere zachte kaas op basis van koemelk, zoals brie.


voedingswaarde

energie 690 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 29 gram