online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Geitenkaasfondue met witte port

Geitenkaasfondue met witte port

ingrediënten

200 milliliter droge witte wijn

100 milliliter witte port

1 teentje knoflook

500 gram harde geitenkaas

100 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels maizena


benodigdheden

fonduepan

  • 1 Breng de wijn en port aan de kook in een pan met dikke bodem.
  • 2 Roer de knoflook en kaas in porties door de wijn. Voeg de volgende portie kaas steeds pas toe als de vorige geheel is gesmolten. Breng op smaak met versgemalen peper en wat citroensap.
  • 3 Los de maïzena op in een paar eetlepels port of water en roer door de kaasfondue. Laat 2-3 minuten zachtjes koken.
  • 4 Zet de kaasfondue op een warmhoudplaatje op tafel en serveer met brood, stukjes appel en noten om te dopen.


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 31 gram