online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Geitenkaassalade met meloen en avocado

Geitenkaassalade met meloen en avocado

ingredi├źnten

2 eetlepels pijnboompitten

75 gram rucola

2 avocado's

4 eetlepels citroensap

1 kleine watermeloen

1 kleine galiameloen

200 gram zachte geitenkaas

200 gram feta

3 tomaten

1 verse gember

1 gemberbolletje op siroop

100 milliliter olijfolie


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 2 Verdeel de rucola over 4 borden.
  • 3 Besprenkel de partjes avocado met 2 eetlepels citroensap. Leg ze met de meloen en geitenkaas op de rucola.
  • 4 Pureer voor de dressing de tomaten met de gember, 2 el citroensap, zout en peper. Giet de olijfolie er al kloppend in een straaltje bij.
  • 5 Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 13 gram