voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Geitenkaassalade met meloen en avocado

Geitenkaassalade met meloen en avocado

ingredi├źnten

2 eetlepels pijnboompitten

75 gram rucola

2 avocado's

4 eetlepels citroensap

1 kleine watermeloen

1 kleine galiameloen

200 gram zachte geitenkaas

200 gram feta

3 tomaten

1 verse gember

1 gemberbolletje op siroop

100 milliliter olijfolie


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 2 Verdeel de rucola over 4 borden.
  • 3 Besprenkel de partjes avocado met 2 eetlepels citroensap. Leg ze met de meloen en geitenkaas op de rucola.
  • 4 Pureer voor de dressing de tomaten met de gember, 2 el citroensap, zout en peper. Giet de olijfolie er al kloppend in een straaltje bij.
  • 5 Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 13 gram