voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, voorgerecht, klein gerecht/amuse
Recepten Geitenricotta met maanzaad en sesam

Geitenricotta met maanzaad en sesam

ingredi├źnten

bosje bieslook

50 milliliter olijfolie

100 gram zachte geitenkaas

50 gram ricotta

1 eetlepel maanzaad

1 eetlepel sesamzaad

bieslook

tuinkers


  • 1 Pureer de bieslook met de olie en een snufje zout met een staafmixer helemaal fijn en laat circa 10 minuten staan. Klop intussen de geitenkaas en ricotta met een mixer in een paar minuten tot een luchtige roomkaas. Breng op smaak met een vleugje (witte) peper.
  • 2 Meng het maan- en sesamzaad op een bord. Vorm met 2 dessertlepels quenelles van de kaas en schep ze door de zaadjes. Leg ze per 2 stuks op 4 borden.
  • 3 Giet de bieslookolie door een fijne zeef in een kommetje en druppel de groene olie op de borden. Garneer met sprieten bieslook.

wijnadvies

Geitenkaas is een goede match met sauvignon blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 8 gram