voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
recepten Gekarameliseerde witlof

Gekarameliseerde witlof

ingredi├źnten

6 kleine stronkjes witlof

50 gram boter

1 eetlepels suiker

1 snufje zout

50 milliliter kippenbouillon


  • 1 Snijd met een scherp mesje de bittere kern uit de witlofstruikjes. Halveer de struikjes in de lengte.
  • 2 Bak deze 3 minuten in de hete boter. Keer ze halverwege.
  • 3 Strooi de suiker erover en voeg de bouillon en een beetje zout toe. Laat de struikjes, met het deksel op de pan in 8-10 minuten gaar smoren. Voeg zo nodig extra bouillon toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 1 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier