voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Gekaramelliseerde venkel met peer en roomijs

Gekaramelliseerde venkel met peer en roomijs

ingredi├źnten

250 milliliter zoete witte wijn

1 vanillestokje

2 peren

2 venkelknollen

1 eetlepel boter

1 eetlepel honing

citroen

4 bollen slagroomijs


  • 1 Schaaf de venkelknollen in dunne plakken. Verhit de boter in een (hapjes)pan met dikke bodem en bak hierin de venkel circa 10 minuten op een lage stand tot deze zachter is en wat kleur krijgt.
  • 2 Voeg de honing en een snufje zout toe en en laat de venkel in 5-8 minuten karamelliseren in de honing. Schep af en toe om. Laat de venkel afkoelen tot lauwwarm en schep de citroenrasp erdoor.
  • 3 Verdeel de gekaramelliseerde venkel over 4 diepe borden. Neem de peren uit de wijn en leg ze met de holle kant naar boven erop.
  • 4 Leg een bol roomijs in de holte van elke peer en garneer met wat venkelgroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram