voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Gekaramelliseerde witlofschotel

Gekaramelliseerde witlofschotel

ingredi├źnten

1 sinaasappel

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

2 eetlepels bruine basterdsuiker

6 stronken witlof

100 milliliter vleesbouillon

250 gram gekookte hamreepjes

250 gram rauwe hamreepjes

2 eetlepels olijfolie

450 gram krieltjes

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Rasp de schil van de sinaasappel af en halveer de vrucht. Pers een helft uit en snijd de andere helft, zonder schil, in plakken.
  • 2 Smelt de boter in een koeken- of hapjespan en roer de basterdsuiker, sinaasappelrasp en -sap erdoor. Leg de stronkjes witlof met de snijkant naar beneden naast elkaar in de pan en giet de bouillon erover.
  • 3 Stoof het witlof, zonder deksel op de pan, in 15 minuten zachtjes gaar. Keer tussendoor af en toe om. Strooi de laatste 5 minuten de hamreepjes erover.
  • 4 Verhit intussen de olie en bak hierin de krieltjes goudbruin en gaar. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de witlofschotel. Garneer met plakjes sinaasappel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 16 gram