voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Gekruide groentenstoof met amandelrijst

Gekruide groentenstoof met amandelrijst

ingredi├źnten

250 gram basmatirijst

1 venkelknol

1 venkelknol

150 gram sperziebonen

1 kleine winterwortel

4 eetlepels olijfolie

1 rode ui

1 rode ui

2 vleestomaten

2 eetlepels verse koriander

4 eetlepels platte peterselie

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel verse gember

4 eetlepels wokolie

25 gram geschaafde amandelen

1 theelepel kaneelpoeder


  • 1 Kook de rijst, giet deze af en laat iets afkoelen.
  • 2 Kook de venkel met de sperziebonen en de wortel 5 minuten. Giet deze af, vang het kookvocht op, spoel koud water over de groenten en laat goed uitlekken.
  • 3 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de koriander en peterselie en de komijn, de paprikapoeder en de gember toe en roerbak 3 minuten.
  • 4 Voeg de sperziebonen en venkel toe, eventueel met een scheutje kookvocht, en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 5 Rooster intussen voor de rijst in een droge hete wok de geschaafde amandelen. Schep ze uit de wok.
  • 6 Verhit de wokolie en roerbak hierin de rijst 2-3 minuten. Schep de amandelen en kaneel erdoor.
  • 7 Serveer de groentenstoof bestrooid met de rest van de koriander en peterselie bij de amandelrijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 8 gram